Színtanácsadás: világos tavasz típus

A stílustanácsadás legfontosabb alapja a színtanácsadás, amely az évszaktípus elemzésen alapul.

A tavasz, nyár, ősz és tél típuson belül számos más altípust különböztetünk meg, Magyarországon viszonylag ritka a világos tavasz típus.

A világos tavasz típus elsődleges évszaktípusa a tavasz, mely közelít a világos jegyei miatt a nyár felé (azaz másodlagos évszaka a nyár).

Ez azt jelenti, hogy a tavasz legvilágosabb, pasztellesebb, kellemesebb árnyalatai emelik ki legjobban természetes szépségét, viszont a nyár palettáról is néhány szín jól mutat rajta. A tavasz színtulajdonságai közül a világosság dominál a meleg, élénk színtulajdonságok előtt.

A világos tavasz típus alapszínei:

a vajszín, drapp, bézs, sötétkék.

 

A világos tavasz típus színpalettája

A vaníliaszín, kankalin sárga, a barackszín, a lazac árnyalatai rózsaszínes és vöröses árnyalati, a korall visszafogottabb árnyalatai.

Az akvamarin kék, tavasz kék, türkizkék, menta, tavasz zöld, lime, világos türkizkék és türkiz zöld, tavasz zöld, türkiz zöld, lime, levél zöld. A zöldes és kékes árnyalatok, illetve a rózsaszínek a nyár színtípushoz való közelsége miatt kifejezetten jól érvényesülnek.

Világos tavasz típusú hírességek

 

 

A világos tavasz típusok közé tartozik Cameron Diaz, Kate Hudson és Kristen Dunst (természetesen nem lehetek teljesen meggyőződve róla, hogy világos tavaszok, hiszen nem volt alkalmam személyesen találkozni velük ;-), de több száz képüket kielemezve, illetve az amerikai stílustanácsadók véleményét is figyelembe véve).

A világos tavasz külső jellemzői

Bőrszín: világos, bézs vagy barackos árnyalat, előfordulhat világosbarna szeplő is.

Hajszín: világos meleg szőke, pl. méz szőke, aranyszőke, vöröses szőke, világos meleg barna.

Szemszín: világos türkizkék, türkiz zöld, élénk árnyalat.

Ékszerszíne: világos arany, rózsaarany.

A világos tavasz belső tulajdonságai

A világos tavasz típus üde és friss karakter, bájos, romantikus, kedves az alaptermészete, de a nyár visszafogott, klasszikus jellemvonásai is megjelennek tulajdonságaiban.

Szereti a légies, finom anyagokat, a könnyű, virágos illatokat.

Minták esetében szívesen választ virágosat, apró pöttyöset, természet ihlette bájos motívumokat, illetve kedveli az egyszínű ruhákat is. A rafinált applikációk, mint pl. masni, szalag emeli bájos megjelenését.

A tavasz típus általános jellemzőiről az alábbi linken olvashatsz bővebben: https://stylexpert.hu/a-tavasz-tipus/

Kíváncsi vagy, milyen színtípusba tartozol?

150 db színkendő segítségével szívesen bemutatom a legszebb árnyalataidat!

Stílustanácsadás