A világos nyár típus elsődleges évszaktípusa a nyár, mely közelít a világos jegyei miatt a tavasz felé (azaz másodlagos évszaka a tavasz).

Ez azt jelenti, hogy a nyár legvilágosabb, púderesebb, kellemesebb árnyalatai emelik ki legjobban természetes szépségét, viszont a tavasz palettáról is néhány szín jól mutat rajta. A nyár színtulajdonságai közül a világosság dominál a hideg, lágy színtulajdonságok előtt.

A világos nyár alapszínei:

a tejfehér, acélszürke, galambszürke, sötét liláskék.

 

A világos nyár színpalettája

A világos len sárga visszafogott színe, az almavirág, babarózsaszín, Barbie-rózsaszín,  klasszikus rózsa rózsaszínes és málna és a kármin vöröses árnyalatai.

A kékek közül a világosabb árnyalatok érvényesülnek, a púder kék, baba kék, len kék és nefelejcskék. A zöldes színekben pedig kifejezetten sok kék pigment található, mely a nyári Balaton kellemes vizére emlékeztet, mint a világos víz zöld, víz zöld, menta zöld, szkarabeusz-zöld.

Világos nyár típusú hírességek

       

A világos nyár típusok közé tartozik Naomi Watts, Kristen Bell és Cate Blanchett (természetesen nem lehetek teljesen meggyőződve róla, hogy világos nyarak, hiszen nem volt alkalmam személyesen találkozni velük ;-), de több száz képüket kielemezve, illetve az amerikai stílustanácsadók véleményét is figyelembe véve).

A világos nyár külső jellemzői

Bőrszín: világos, bézs vagy rózsaszínes árnyalat, könnyen leéghet.

Hajszín: világos vagy középszőke, világos hamvas barna, esetleg vöröses szőke.

Szemszín: világos szürkéskék, világos szürkészöld, hangsúlyos szemszín.

Ékszerszíne: világos ezüst, fehérarany, rózsaarany.

 

A világos nyár belső tulajdonságai:

A világos nyár típus a nyarak közül a legnyitottabb személyiség, klasszikus, alapvetően visszafogott jellemvonásai finoman keverednek a tavasz típus bájos, romantikus karakterével.

Szereti a természetes anyagokat, a puha, kellemes tapintású pamutot és lent.

Szívesen választ kevésbé hivalkodó mintákat, kisebb virágmintát, pöttyöset, csíkosa. Szolid applikált virágminták illetve gyöngydíszítés is remekül állnak klasszikus, mégis üde megjelenéséhez.

 

Kíváncsi vagy, milyen színtípusba tartozol?

150 db színkendő segítségével szívesen bemutatom a legszebb árnyalataidat!

További blog bejegyzéseket találsz a nyár típusról a linkre kattintva:

https://stylexpert.hu/a-nyar-tipus/