SZÍNTÉRKÉP A LEÁRAZÁSOKHOZ

Az ünnepek után az üzletekben óriási leárazások indultak, 20-50%-kal olcsóbban kaphatjátok meg most a kiszemelt ruhadarabokat.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy mindent érdemes megvenni, csak azért, mert olcsó. Szerintem ez az egyik legveszélyesebb időszak, mert nagyon sokszor esünk abba a hibába, hogy nem is tetszik igazán, de szép a színe, a méret sem az igazi, de most olyan jó áron meg lehet kapni…

Sajnos ezt hívjuk pazarlásnak, aminek az a vége, hogy tele van a szekrény hordhatatlan ruhadarabokkal, a bolygónk pedig szeméttel. Mivel a most beszerzett ruhákat még legalább 3 hónapig hordhatjátok, illetve a következő szezonban is nyugodtan ;-), ezért érdemes átgondolni, hogy kinek mi áll jól. Ebben lesz segítségetekre a következő bejegyzésem, hogy tudatosabban vásárolhassatok!

A Pantone őszi-téli divatszínei alapján nagyon jól össze lehet gyűjteni egy csokorba évszakonként a legelőnyösebb színcsokrokat!

A tavasz típusoknak a következő összeállításra gondoltam:

A sötétkék (Navy Peony) és a halványrózsaszín (Primrose Pink) az alapszínei a tavasz típusnak, amelyhez még a világos bézs (Butterum) árnyalat is beleillik.

A Grenandine vöröse és a barackos árnyalatú Copper Tan az élénkebb tavaszoknak szinte kötelező, a többi típusának pedig ékszerekben, kiegészítőkben érdemes alkalmaznia.

A nyár típusokkal sem fukarkodtak a színek tekintetében. Az alapszín itt is a tengerészkék, a szürke, és a halvány rózsaszín (Ballet Slipper), amelyekhez a kék finom árnyalatai, mint a Marina és a Blue Bell tökéletesen illenek. A szettedet érdemes egy kis lucfenyő (Shaded Spruce) színnel feldobni, sőt, még a mélyvörös (Flame Scarlet) is beleférhet, egy-egy fülbevalón, vagy mintás sálon.

Az ősz típusok dúskálhatnak ebben a szezonban, mert a barnák, sárgák és zöldek teljes színkavalkádja az üzletek polcain csak rájuk vár. Az alapszín itt is a sötétkék (szerencsére fekete most nincs a színek között), a barnák közül a Toast és a sötétebb Otter, azaz vidra barna kiváló választások. Ezeket a színeket remekül feldobja az arannyal átitatott lime szín (Golden Lime) és az olíva (Golden Olive), ezen kívül az aranyló sárgás-curry (Lemon Curry), és az őszi juhar pezsgő, meleg tónusa (Autumn Maple).

A telek sem szomorkodhatnak, mert a Pantone 19 árnyalatából egy jó pár első osztályú választás lehet. A vöröset ebben a szezonban nem lehet megkerülni, a teleké a Flame Scarlet mély, hideg színe. A Ballet Slipper egy jó alternatíva, ha szeretnénk szelídíteni a vadabb színeken, illetve a Tawny Port mélybordója gyönyörű cipő, táska szín. A sötétkék és a szürke, akár a nyaraknál, itt is alapszínek, illetve az egyik személyes kedvencem, az árnyékos lucfenyő (Shaded Spruce) kellemes árnyalat is központi eleme a telek öltözködésének. A hideg teleknek a világosabb kék árnyalatok is szuperül beleférnek a repertoárba. A Royal Lilac élénk püspöklila színe már hasonlít az idei év Ultraviola színéhez, viszont ezt az árnyalatot inkább az élénkebb, bevállalósabb teleknek ajánlom.

Nagyon jó nézelődést, vásárlást mindenkinek, és ne feledjétek, csak TUDATOSAN!!!

Judit