A sötét ősz típus elsődleges évszaktípusa az ősz, mely közelít a sötét jegyei miatt a tél felé (azaz másodlagos évszaka a tél).

Ez azt jelenti, hogy az ősz legsötétebb, legmélyebb, karakteresebb árnyalatai emelik ki legjobban természetes szépségét, viszont a tél palettáról is néhány szín jól mutat rajta. Az ősz színtulajdonságai közül a sötétség dominál a meleg, lágy színtulajdonságok előtt.

A sötét ősz alapszínei:

a gesztenyebarna, csokoládébarna, vajszín és éjkék.

A sötét ősz legmeghatározóbb árnyalatai:

A sötét ősz esetében az őszi erdő színkavalkádjának árnyasabb, mélyebb árnyalatai érvényesülnek. Egyrészt a sötét, meleg, tört árnyalatok érvényesülnek, a nőies színek közül a vörösek vannak előtérben, illetve azért van olyan rózsaszín is, ami előnyös. Ajánljuk a mahagóni vörös, az indiai vörös, a narancsvörös, a narancssárga, illetve a lazacrózsaszín árnyalatait.

A sárgás és barnás árnyalatok közül az indiai sárga, csauszín, mustár sárga, jód barna, stb.

A sötét türkizkék, az olíva, khaki zöld, méregzöld és dzsungel zöld lenyűgöző, buja árnyalati is zseniálisan mutatnak rajtuk.

Sötét ősz típusú hírességek

Eva Longoria                                  Sofia Vegrara                                                   Eva Mendes

Természetesen nem tudjuk 100%-ban megállapítani a hölgyekről, hogy pontosan milyen színtípusok, hiszen ahhoz személyesen kellene találkoznunk és kielemeznünk őket. Azonban sok száz átnézett fotó, film, illetve kiskori képek segítségével, illetve nemzetközileg elismert stílustanácsadók szerint is ebbe a színtípusba tartoznak a fenti hölgyek.

A sötét ősz külső jellemzői

Bőrszín: kreol, arany árnyalatú barnássárga vagy sárgásbarna, olíva, jellemzően szépen barnulnak

Hajszín: sötét vöröses barna, gesztenyebarna.

Szemszín: meleg (akár arany) barna, sötétbarna, sötétzöld, nagyon ritkán sötét türkizkék.

Ékszerszíne: arany, óarany, bronzarany.

A sötét ősz belső tulajdonságai:

A sötét ősz a legkarakteresebb típus, az ősz típus természetessége és a tél drámai, domináns tulajdonságai keverednek egymással. Szenvedélyes, természetes, jellemzően jó érzéke van ahhoz, hogy lenyűgözze a férfiakat.

Szereti a természetes, rusztikus anyagokat, illetve az állati eredetűeket, mint a bőr, szőr, illetve a fa anyagú kiegészítőket.

Nagyon szereti a dominánsabb virág, ill. levélmintákat, indákat, mindent, ami az anyaföldhöz kapcsolódik.

Vajon sötét típus vagy?

150 db színkendő segítségével tűpontosan kideríthetjük, hogy ebbe a színtípusba tartozol-e?

Ha bizonytalan vagy, hogy vajon a sötét tél vagy a sötét ősz színtípusba tartozol, ajánlom figyelmedbe a sötét tél blogbejegyzést is.

SÖTÉT TÉL