A kislányok ovis ruhatára után nagyon sokan kérdeztetek, hogy:

-Oké, oké, de ez így nem fair! Gondolj egy kicsit a fiús anyukákra/ nagymamákra!

Úgy gondolom ha már stílusról beszélünk, akkor az egész Családra vonatkozik…:)

Semmiképpen nem hagytam volna ki ezt a bejegyzést, mert imádom a kisfiamat is öltöztetni, és különösen büszke vagyok arra, hogy érzi, milyen színek állnak jól neki!

Nem is húzom tovább az időt, vágjunk bele, hogy melyek az ovis fiúk nélkülözhetetlen alapdarabjai ősszel!

Először is azzal a ruhadarabbal kezdeném, amiből sohasem tudnánk eleget venni, mégpedig a pólók. Teljesen mindegy, mennyit tárazok be, ebből sosem elég! Ráadásul a jó meleg ovikban ez alapdarab, hosszú ujjú társaiban szerintem megsülnének 😉

..Itt megjegyezném, hogy a teniszpólóval csak óvatosan! Néhány férfi ügyfelem ebben a korban utálta meg egy életre a nyakas pólót, mert az anyukája mindig ezt adott volna rá! Úgyhogy csak óvatosan csajok, ha nagyon tiltakoznak az ifjú titánok, jobb nem erőltetni, vagy csak ritkábban…

Ha hűvösebbre fordul az idő, előkerülhetnek a hosszú ujjú pólók, vagy pedig a bebújós pulóverek. Itt nem hagyhattam ki legalább egy mesefigurás szettet, ami most nagyon menőnek számít 3 és 7 éves kor között 😉

A kapucnis pulóver egy kisfiú ruhatárában szerintem elképzelhetetlen. Legyen az akár a személyes kedvencem, a poláros, rendkívül praktikus verzió, vagy a jó meleg, puha bebújós, vagy a vicces kapucnis (jelen esetben dínós) zipzáros változat.

Ha októberben már nem elég a pulcsi, akkor elővehetjük a mellényeket, amelyek színválasztéka szerencsére nem korlátozódik a kék-zöld-szürke triumvirátusra, hanem akár piros, sárga árnyalatok is könnyen fellelhetők az üzletek polcain!

Aki azt állítja, hogy a kisfiúk öltözködése/ öltöztetése egyhangú, azt a következő montázzsal szeretném meglepni, hiszen a bomber dzsekitől a vízálló kabáton át a menő pufi dzsekiig bőven lehet miből öltöztetni vagány szemünk-fényét!

A felsőruházat után jöjjön az alsóruházat! Vannak óvodák, ahol a rövidnadrágot javasolják egész évben, amit valljuk be, nem kis feladat mondjuk januárban pótolni! Most a könnyebben kivitelezhető darabokra adnék ötleteket!

Ha a kényelem a fő cél, akkor a klasszikus macinaci tökéletes választás, esetleg érdemes bentre a vékony változatot, kintre pedig a béleltebbet választani! Ha az is szempont, hogy vagány legyen a nagyfiú, akkor ajánlom ezeket a pamut-farmer keverék típusú nadrágokat (középső kép), amelyek praktikusak és menők egyben!

A kinti nadrágok témájához érve is számos fazon szóba jöhet, a hagyományos farmer szabástól kezdve a slim, és az alul húzott verzión keresztül egészen a zsebes nadrágig, a színeik pedig nagyon jól párosíthatók a szuper felsőruházattal!

Végül pedig következzenek a kiegészítők és az egyik kardinális kérdés, amiből ugyancsak soha nincs elég: a cipő. Fontos, hogy kényelmes legyen, az energiáit futásban levezetve tökéletesen illeszkedjen a lábformához. Őszre a sportcipő és a bőrcipő/ bakancs alapdarabok, ezt hamar megtanultam én is gyakorló anyukaként! A csősál már nagyfiús fazon, és annyira jól tud állni nekik… ha hajlandóak felvenni 😉 A táska ugyancsak fontos, hiszen a kabalának és a „kincseknek” kell egy megfelelő hely, ahol mindig velük lehetnek!!!

Nagyon jó vásárolgatást kívánok ebben a csodaszép időben, hogy az igazi hűvös őszt már felkészülten várhassátok!

Üzeletek:

H&M

F&F

Next

Benetton