Az ősz típusú nő meghatározása

Az ősz talán a legszínpompásabb időszak, a természet ezer színben játszik! Az ősz elején az élénkebb arany, izzó vörös, narancssárga, olíva zöld árnyalatok kerülnek túlsúlyba. Majd visszafogott, lágyabb, törtebb színek dominálnak, mint a bronz, a khaki zöld, a kopottabb vörösek és narancsos árnyalatok. Majd a télhez közeledvén sötét, mélyvörös, csokoládébarna, méregzöld színekben gyönyörködhetünk.

A szeptemberben, októberben és novemberben született hölgyek nem nevezhetők ősz típusoknak, ennél jóval összetettebb gondolatmenet áll az évszakelemzés hátterében. A színszakértői elemzés során 150 db színes kendővel határozom meg, hogy milyen árnyalatok mutatnak a legelőnyösebben. A stílustanácsadás során az ősz esetében különösen sokszor tapasztalom, hogy vonzódtok a színpalettához, de az még egyáltalán nem biztos, hogy valóban ehhez a szépséges évszaktípushoz tartoztok! Hogyan lehet megállapítani? 100%-os biztonsággal csak színtanácsadással, de következtetni azért lehet rá, alább találjátok, hogyan.

Kép forrása: https://www.gardeningknowhow.com/

Az ősz típus külső jegyei

Az ősz típus külső adottságaiban a meleg tónusú, lágyabb árnyalatok érvényesülnek.

Az ősz típus bőrszíne

A bőrszín jellemzően kreol, arany árnyalatú sárgásbarna vagy barnássárga, amely gyönyörűen barnul. Előfordulhat, hogy a nagyon világos, márvány vagy barackszínű, esetleg semleges bézs a bőrük.

Az ősz típus szemszíne

A szemszín jellemzően barna, mogyoróbarna, vagy zöld, nagyon ritkán előfordulhat, hogy zöldeskék.

Az ősz típus hajszíne

Hajszínük általában barna, melyben szinte kivétel nélkül érvényesül egy kis (vagy intenzívebb) vöröses árnyalat. Az ősz típusok haja lehet vörös vagy szőke is (ebben az esetben a lágy dohányszőke).

Az ősz típus személyiségjellemzői

A ősz típusú nők elragadóak, erős a kisugárzásuk, elbűvölő a személyiségük. Gondoskodó, empatikus hölgyek, szívesen törődnek a többi emberrel, igazi anyatípusok. Nőies a megjelenése, emlékezetes az arca, szimpatikus jelenség.

A természetes alapanyagokat kedvelik, ruháik anyaga jellemzően rusztikusabb, szövött vagy kötött áru. Kedvelik az állati eredetű dolgokat, például a bőr ruhákat és kiegészítőket, az irhát, a szőrt és a műszőrt meggyőződéstől függően.

A barnák, zöldek és az egyéb földszínek az alapszíneik.

Az ősz színei színtulajdonság szerint meleg színezetűek, sötétek és lágy, tört árnyalatúak.

Az ősz típus színpalettája

Ha rápillantasz az ősz színpalettájára, akkor egyértelműen látszik, hogy a meleg színek érvényesülnek, azaz a sárgás alapú árnyalatok a leginkább jellemzőek.

Sötétebb árnyalatok alkotják az összeállítást, ám néhány világosabb árnyalattal rendkívül kellemes összhatás érhető el.

Jellemzőek a barnák, sárgák, narancs, vörös és zöld árnyalatai.

A barna árnyalatai remekül mutatnak az ősz típuson, legyen szó a legmélyebb csokoládébarnáról, gesztenye barnáról vagy jód barnáról, viszont a világosabb karamell, csauszín, camel, mogyoróbarna is remek alapszínek (pl. kabátok esetében is).

A vörös árnyalati nagyon kedveltek, főleg a naranccsal és barnával keverve, mint pl. az indiai vörös és a paradicsom piros. Az ősz típus esetében a rózsaszín árnyalatai közül a lazacszín, és a pirosba hajló rókavörös is tökéletes választások.

A sárga az egyik legfontosabb alapszínük, viszont az érettebb, teltebb árnyalatok, mint az óarany, indiai sárga, vagy pedig a narancsos hatású mandarin.

A zöld különböző árnyalatai elengedhetetlenek az ősz típus számára, legyen szó akár mélyebb méregzöldről, az élénkebb avokádó- vagy borsózöldről, vagy pedig a visszafogottabb vadász zöldről vagy khaki zöldről.

Az ősz típusnak kevés kék található a színpalettáján, az éj kék és az olaj kék azonban kiváló választás lehet, ha mégis szeretnénk ezt a színt is belecsempészni a ruhatárunkba.

Te vajon az ősz típusba tartozol?

A barnás vagy inkább a szürkés árnyalatok állnak közelebb a személyiségedhez?

Ha szeretnéd biztosan tudni, hogy milyen színtípushoz tartozol, szeretettel látlak stílustanácsadáson, amelyről bővebb információt itt találhatsz: https://stylexpert.hu/