A leggyakoribb kérdés, amit a stílustanácsadásokon kaptam bikini témában, a kisebb, vagy esetleg normál nagyságú mellek „optikai tuningolására” vonatkozott.

Teljesen megértem a kérdést, hiszen a gyermekeim előtt nekem sem ártott egy kis „jótékony trükk”, hogy kicsit kerekebbnek, arányosabbnak tűnjön ezáltal a testalkatom (végül a két gyermekem megoldotta, ezúton is hálás köszönet ;-).

Szóval a testalkati típusok közül általában a körte, a banán, illetve a vékony homokóra alkatoknak vannak kisebb, esetleg normál méretű melleik. Egyszerűbben, a felsőtestük vagy kevésbé hangsúlyos, vagy egyszerűen csak arányos az alsótesthez képest, de kisebb mérettel rendelkeznek.

A stílustanácsadások során a következőket javaslom:

1. Ha kisebb felületű a bikini, kisebbnek tűnnek a melleid, ha nagyobb felületű az anyag, akkor nagyobbnak fognak tűnni.

Milyen egyszerűen hangzik, mégis a leggyakoribb hiba! Ugyanúgy, mint a feljebb záródó felsők esetében, minél többet takar, annál nagyobbnak tűnik a melled, minél kevesebbet, annál kisebbnek.

 

Ugye milyen látványos, az első képen mennyivel kisebbnek tűnik?

2. A mintás bikini felső szépen kerekít! Legyen szó akár virágos, pöttyös, csíkos, geometrikus mintákról, jótékonyan növeli a méreteket. Ráadásul semlegesebb egyszínű bikini alsóval párosítva még tuningolhatjuk is a hatást.

3. Legyen a felső világosabb színű (esetleg neon árnyalatú), az alsó pedig sötétebb!

A világosabb színű tárgyak nagyobbnak tűnnek, mint a sötétebbek, így van ez ebben az esetben is!

4. A bikini felső alakja előnyös a most rendkívül divatos mellkast takaró, top fazonokban. Ha még ráadásul kombinálod az előző javaslatokkal, akkor pedig garantált a hatás!

5. A fodros, rojtos, csipkés, érdekes megoldások szépen dúsítják optikailag a kebleidet. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy magabiztosabban érezd magad.

6. Legyen dupla anyagú a bikini felső vagy push-up fazon, hogy pluszba kerekítse a melleidet! Ha még pluszba egy átkötés is található rajta alul, még jobb, hiszen extrán kerekíti, formázza a melleidet. A push-up-pal is óvatosan, legtöbbször sokkal előnyösebb egy vékony szivacs, mint egy nagyon vastag, ami esetleg el is áll a melleidtől!

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen bikini felső típusok vannak, akkor szeretettel ajánlom az előző blog bejegyzésemet! A következőben pedig a nagy keblű hölgyeknek javasolt bikini felsőkre térünk ki!

Képek forrása: Pinterest