Hiánypótló poszt következik! Ugyanis legtöbbször fogalmunk sincs, hogy melyiket válasszuk, pedig a típusok már rengeteget segítenek!

Te is érezted már, hogy csak bolyongsz a fürdőruha üzletben, de nem tudod merre indulj? Annyira sokféle fazon és szín van, ráadásul teljes a fogalmi zavar is, amikor az eladó hölgy próbálna segíteni. Éppen ezért hoztam el Neked egy olyan cikksorozatot, hogy sokkal könnyebb és gyorsabb legyen a választás, végül pedig örömmel viseld a kiválasztott darabokat akár több szezonon keresztül!

1. A háromszög alakú bikini felső szerintem a legnépszerűbb fazon. Nyakba kötős, a mell rész lehet fixen megvarrva, illetve állítható is. Kisebb és normál mellű hölgyeknek rendkívül előnyös!

2. A balconette bikini felsők alulról támasztják meg a mellett, jellemzően párnázottak és/vagy merevítősek. Kosaraik csak félig fedik a mellet (alulról félkörben), így nagyobbnak is mutatják azokat. A balconette típus lehet pántos és pánt nélküli is. Pánt nélküli verziója tökéletes abból a szempontból, hogy jó a tartása, és jellemzően a helyén is marad, nem pedig a bokánkon egy nagyobb vízbe ugrás után. Normál és nagy mellű hölgyeknek ajánlott fazon.

3. Klasszikus melltartós bikini felső: teljesen egyszerűen a normál melltartó fazon, azaz pántos, takarja a mellek nagy részét, általában push-up vagy dupla anyagú fazon (lehet merevített is). Ez a fazon szinte minden mellméret esetében szuper!

4. Topos fazonú bikini felső: Nagyon közkedvelt az elmúlt években a mellkast jobban takaró, nyakba kötős, top fazonú bikini felső. Kifejezetten kisebb és normál mellméret esetében ajánlom, mert a nagy melleket tovább növelné.

5. Pánt nélküli bandeau felsők, közismertebb nevén „csík bikinik”. Ha teljesen egyenes, esetleg mellnél húzott, vékony anyagú bikini felsőd van, akkor nagy eséllyel folyamatosan azzal küzdesz majd, hogy rajtad maradjon. Viszont a formásabb típusai esetében, ahol van egy kis plusz anyag, vagy push-up, esetleg merevítés is, egész jól a helyükön maradnak, és látványra is sokkal esztétikusabbak. Ugyanez vonatkozik függőleges „csík” párjaikra!

Bármelyik típust választanád, mindig érdemes felpróbálnod, hogy komfortos-e a viselet, arányosnak érzed-e a testalkatodat benne, és a színről valamint a mintákról még nem is beszéltünk! Tarts velünk a következő bejegyzésben is, ahol a kis mellek optikai tuningolásáról lesz szó!

Képek forrása: Pinterest