A meleg tavasz típus elsődleges évszaktípusa a tavasz, mely közelít a meleg jegyei miatt az ősz felé (azaz másodlagos évszaka az ősz).

Ez azt jelenti, hogy a tavasz legmelegebb, legaranylóbb árnyalatai emelik ki legjobban természetes szépségét, viszont az ősz palettáról is néhány szín jól mutat rajta. A tavasz színtulajdonságai közül a meleg tónus dominál a világos, élénk színtulajdonságok előtt.

A meleg tavasz alapszínei:

a bézs, camel, csauszín, sötétkék.

A meleg tavasz legmeghatározóbb árnyalatai:

A meleg tavasz legjellemzőbb árnyalatit áthatja a napfény, azaz a kankalin sárga, a nap sárga, és az őszbe hajló narancs és a narancsvörös mind megtalálható a palettáján.

A lazac, a korall és a barack árnyalatai is remekül érvényesülnek vörös, vöröses barna vagy vöröses szőke hajával.

Az akvamarin kék, tavasz kék, türkizkék, menta, tavasz zöld, lime, világos türkizkék és türkiz zöld, levél zöld csodás összehatást keltenek a meleg tavaszoknál természetes jellemzőikkel.

 

Meleg tavasz típusú hírességek

Nicole Kidman                       Amy Adams                           Jessica Chastain

Természetesen nem tudjuk 100%-ban megállapítani a hölgyekről, hogy pontosan milyen színtípusok, hiszen ahhoz személyesen kellene találkoznunk és kielemeznünk őket.

Azonban sok száz átnézett fotó, film, illetve fiatal kori képek segítségével, illetve nemzetközileg elismert stílustanácsadók szerint is ebbe a színtípusba tartoznak a fenti hölgyek.

A meleg tavasz külső jellemzői

Bőrszín: világos, bézs vagy barackos árnyalat, gyakran világosbarna szeplőkkel.

Hajszín: világos vagy élénk, meleg vörös, vöröses szőke, méz szőke, aranyszőke, vöröses meleg barna.

Szemszín: világos türkizkék, türkiz zöld, mogyoróbarna, meleg árnyalat.

Ékszerszíne: világos arany, rózsaarany, rézszín.

A meleg tavasz belső tulajdonságai

A meleg tavasz típus természetes, bájos karakter, romantikus, kedves az alaptermészete, de az ősz szenvedélyes, gondoskodó jellemvonásai is megjelennek tulajdonságaiban.

Szereti a puha, természetes anyagokat, a könnyedebb keleties illatokat.

Szívesen választ természet ihlette mintákat, mint virágok, levelek, apró pöttyöset. A rafinált applikációk, mint pl. masni, szalag emeli bájos megjelenését.

Vajon meleg tavasz típus vagy? Ha tetszenek a tavasz üde, friss színei, ajánlom figyelmedbe a Világos tavasz című blogbejegyzésemet is!

https://stylexpert.hu/vilagos-tavasz/