A meleg ősz típus elsődleges évszaktípusa az ősz, mely közelít a meleg jegyei miatt a tavasz felé (azaz másodlagos évszaka a tavasz).

Ez azt jelenti, hogy az ősz legmelegebb, legaranylóbb árnyalatai emelik ki legjobban természetes szépségét, viszont a tavasz palettáról is néhány szín jól mutat rajta. Az ősz színtulajdonságai közül a meleg tónus dominál a sötét, lágy színtulajdonságok előtt.

A meleg ősz alapszínei:

a vajszín, karamell, mogyoróbarna, éj kék.

A meleg ősz legmeghatározóbb árnyalatai:

A meleg ősz legjellemzőbb árnyalatait áthatja az arany árnyalat, az indiai sárga, a narancssárga különböző árnyalatai, a lazac és korall színek, illetve az indiai vörös és a mahagóni vörös. A meleg rózsaszínek és pirosak remekül harmonizálnak meleg szőkés vagy barnás vöröses árnyalatú hajával.

A meleg árnyalatú kékek, mint a török kék, olaj kék, és a sötét ciánkék (mely a meleg ősz türkize) remekül feldobják megjelenését. A páva zöld, méregzöld, spenót zöld, avokádó zöld és a borsózöld üde, friss színek a színpalettáján.

Persze van egy szín, a barna különböző árnyalatairól nem szabad megfeledkeznünk. Legyen szó akár a terrakotta barnás árnyalatiról, a gesztenye vagy jód barnáról, remek alapszínek lehetnek a meleg ősz számára.

Meleg ősz típusú hírességek

Marcia Cross                                               Julia Roberts                                       Debra Messing

Természetesen nem tudjuk 100%-ban megállapítani a hölgyekről, hogy pontosan milyen színtípusok, hiszen ahhoz személyesen kellene találkoznunk és kielemeznünk őket.

Azonban sok száz átnézett fotó, film, illetve fiatal kori képek segítségével, illetve nemzetközileg elismert stílustanácsadók szerint is ebbe a színtípusba tartoznak a fenti hölgyek.

A meleg ősz külső jellemzői

Bőrszín: kreol vagy sárgásbarna árnyalatú, esetleg világosabb krém vagy barackszínű.

Hajszín: élénk meleg vörös, vagy vöröses árnyalatú szőke és barna hajszínek a jellemzőek, a lényeg, hogy látsszon a vörös pigment.

Szemszín: jellemzően barna, mogyorószín, sárgászöld, nagyon ritkán kékeszöld/ zöldeskék.

Ékszerszíne: arany, óarany, rézszín, bronzarany.

A meleg ősz belső tulajdonságai:

A meleg ősz típusú hölgyek kisugárzása magával ragadó, elbűvölő a személyiségük. A természetes megjelenésüket áthatja a tavasz típusra is jellemző báj, könnyedség, energikusság és fiygelmesség.

A természetes, letisztult, egyszínű anyagok mellett a virágos, leveles, apró pöttyös mintákat szívesen viselik. A bőr (esetleg műbőr), szőr, az orientális hatású fémes ékszerek nagy kedvenceik, illetve a fából készült kiegészítőkért, akár szemüvegkeretekért is rajonganak.

Vajon meleg ősz vagy meleg tavasz vagy?

Ha érdekel a meleg tavasz blog bejegyzés is, ide kattintva megtalálhatod!

https://stylexpert.hu/meleg-tavasz/