Ez a blogposzt a Stylexpert Nyári stílus kihívásának az egyik feladata.

7 napon át osztok meg tippeket és apró feladatokat, amikkel kifinomultabb, stílusosabb és nőiesebb lehet a megjelenésed a kánikula kellős közepén is!

Benne vagy?

Akkor három dolgot kérek tőled:

  1. Lájkold a Stylexpert Facebook oldalát. Naponta jövök majd tippekkel és feladatokkal.
  2. Ha teljesítetted az adott nap kihívását, akkor kommenteld be a facebook poszt alá. Ezzel magadat és a többieket is motiválod,hogy kitartsanak a végéig. (Az is elég, ha annyit írsz, hogy 'A mai feladat pipa')
  3. Tarts ki a 8. nap végéig, és a végén legyél büszke magadra. 😉

Hogy fel tudj zárkózni, összegyűjtöttem a kihívás eddigi részeit:

1. NAP: A ruhadarab ami azonnal nőiessé tesz?
2. NAP: A stílusos nő erre is odafigyel
3. NAP: Merj színekbe öltözni!
4. NAP: Szandál stílusosan
5. NAP: Díszítsd virággal a lakásod!
6. NAP: Hogyan kerüld el a nyári stílusbakikat?
7. NAP: Hogyan sminkelj?

Dobd fel a megjelenésedet egy üdítő színnel, amitől sokkal jobban érzed magad!

A stílustanácsadások során a sminkkel is mindig foglalkozunk, és van két gondolat, amit nálam nem lehet megkerülni.

Ez pedig a pirosító és a rúzs/szájfény témája!

Miért lehet ez számodra fontos? Kezdjük a pirosítóval! Az arcszíned normál esetben egy homogén felület, (hacsak nincs természetes pír az arcodon, de ilyet elég kevés esetben tapasztaltam). Azzal, hogy a bőröd színéhez megfelelő pirosítót teszed fel, az arcod felélénkül, üde, fiatalabb lesz, egészségesebbnek nézel ki, sokkal frissebb lesz az arcszíned!

Hogyan vidd fel a pirosítót az arcodra?

Normál esetben az alapozóra szoktuk felvinni, de magamból kiindulva gyakran előfordulhat, hogy alap nélkül, natúr viszed fel az arcodra. Ha nem használsz alapozót, akkor is érdemes egy nappali krémet előtte felkenned, hogy könnyebben megtapadjon (a por állagú főleg).

Zsírosabb bőr esetén por állagút javasolok, szárazabb bőrnél pedig krém állagú pirosítót. Ha normál a bőröd, akkor mindkettő szóba jöhet. A krém állagút az ujjaid segítésével is remekül fel tudod vinni, a por állagúhoz ferde vastagabb pirosító ecsetet javasolok.

Hova vidd fel a pirosítót?

A legjobb trükk erre egy mosoly, na jó, lehet egy kicsit erősebb mosoly, mert olyankor egy szívecske képződik az orcádon. Ez az a hely, ahova érdemes felvinned a pirosítót, finoman, belesimogatva az orcádtól a fültő irányába. A különböző arcformák esetében is nagy segítség lehet, hogy a szögletes arcot kerekítsd, a kereket kicsit hosszúkásabbá tedd, könnyen lehet trükközni az ecsettel.

Mikor végeztél jó munkát?

Ha nem „mászik le” a pirosító színe az arcodról, hanem teljesen természetes a hatás, mintha mindig is ott lett volna, fiatalabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnsz.

Tavasz típusoknál a meleg tónusú, világos színű, barackos árnyalatú pirosítók a legszebbek a bőrön, a rúzsok és szájfények közül pedig a lazacos, korallos, narancsos és ugyancsak a barackos árnyalatokat ajánlom!

Nyár típusoknál a hideg árnyalatú, világos rózsaszín pirosítók mutatnak igazán jól a bőrön, a szájfények és a rúzsok közül pedig a finom, lágy, pasztelles rózsaszínek, illetve egy-egy finoman élénk hatásúak.

Ősz típusoknál a meleg árnyalatú, barnás / narancsos / barackos pirosítók mutatnak igazán jól a bőrön, a szájfények és a rúzsok közül pedig a vörös, barnás és narancsos színek frissítik fel legszebben az ajkakat.

Ha tél típus vagy (főleg ha a nagyon világos bőrű), akkor mindenképpen érdemes kontrasztosabb színeket használnod! A pirosító esetében a rózsaszín alapárnyalatú, esetleg vörösbe hajló színeket ajánlom! A rúzsok közül válassz élénkebb, hideg színű rúzst, ne riadj meg a feltűnőbb árnyalatoktól sem, mert egy jól megválasztott élénk, hideg tónusú rúzstól sokkal magabiztosabbnak érezheted magad!

Neked van kedvenc rúzsod? És mered is használni?

Itt a kihívás vége, remélem élvezted ! 🙂 A folytatésért lájkold a Facebook oldalamat.


Kész vagy a mai kihívással?

Kérlek >> Írd meg itt! <<

Bármit írhatsz, akár annyit is, hogy 'pipa' 🙂

Szeretném, ha ezzel is motiválnánk egymást, hogy végigcsináljuk a kihívást és nagybetűs nőként éljük meg a nyarat!

Ha kérdésed van a témában, akkor azt is itt tudod megtenni.

Ha pedig tetszett ez a bejegyzés, akkor kérlek oszd meg Facebookon a lenti gombokra kattintva!

>> Ne feledd, a Stílusteremtés nőknek 10 lépésben című könyvemet szerda éjfélig még akciósan, 3990 Forintért tudod megrendelni! <<