Segítség! Oviba megy a lányom, és egy gönce sincs!!!

Jövő héten hétfőn a három éves kislányom is elkezdi az ovit, így átnéztem a szekrényét. Finoman szólva is pánik ült ki az arcomra, amikor rájöttem, hogy alig van ruhája, mivel szinte mindent kinőtt a tavaszi szezonról (hurrá!!!).

Imádom felépíteni a családi ruhatárat, akár a férjemről, akár a kislányomról vagy a kisfiamról legyen szó. Mivel nála volt legkritikusabb a helyzet, vele kezdtem.

Ennek örömére készítettem egy kis csomagot, ami Nektek is segíthet felkészülni az őszi szezonra a csajokkal, legyenek akár ovisok vagy kisiskolások! Szigorúan a hétköznapi szettekre koncentráltam, legfőképpen a praktikumot szem előtt tartva! A nagyon csinikről majd egy következő posztban számolok be!

Őszi kislány alapruhatár

A rövid és hosszú ujjú pólókat érdemes még most beszereznetek, mert a téli szezonban ezt jóval nagyobb kihívás megtenni, most pedig tele vannak leárazottakkal az üzletek polcai.

Amíg nem volt lányom, nem értettem teljesen ezt a leggings-mániát, de már megtanultam, hogy enélkül kisiskolás korig nem lehet élni! Kényelmes, vékony, praktikus, imádják a csajok! A vastagabb dzsörzé verzió pedig hideg időben kint is szuper. (Itt megjegyezném, hogy az anyukáknak viszont egyáltalán nem érdemes beépíteni a ruhatárukba)!

A leggingsen kívül a jeggings (farmer anyagú leggings, farmerszabású elülső és hátsó résszel) verziók is alapdarabok, és csinosabbak is felvéve, már csak a farmerutánzat miatt is. A farmer pedig evidens, hogy kihagyhatatlan a kiscsajok gardróbjából. Érdemes figyelned arra, hogy a puha verzió legyen (soft, ultra soft megnevezéssel általában), hiszen Te sem szeretnél egész nap egy vastag, kemény anyagba bezárva játszani…

A hűvösebb időben a vastagabb, cipzáros pulcsik is „must have” alapdarabok, a személyes kedvencem a mentazöld színű, polár anyagból készült verzió, ami a nyakát is védi (itt erősen magamból indultam ki, én fázós vagyok). Illetve a flitteres simogatós felső, ami „tényező” lett a gyerekdivatban, még a fiúknál is. Nekem tetszik, mosásnál sem jön le, és imádják a lányok!

Ha nem akarsz még kabátot adni a kiscsajra, mert az idő még annyira nem hideg, akkor kombináld a pulcsit egy mellénnyel, nekem az egyik személyes kedvencem ez a verzió. A vékony, picire összehajtható pufikabátok is egyre időszerűbbek, szerezz be egyet, amit az oviudvaron sem sajnálsz majd…

Egy gondolatot szentelnék a sportosan csinos fazonoknak is. A harisnyával (ami alap a csajoknál), leggings-szel vagy jeggings-szel szinte kötelező 1-2 hosszított felsőt tartani, mókás figurákkal díszítve pedig igazi kincsei lesznek a gardróbnak!  Ne feledkezzünk meg a tüllről sem, persze nem „túltolva” a dolgot.

A tweed, bársony és vastagabb anyagokat rakott szoknyában, vagy pántos ruhában is bátran javaslom!

Egy-két kiegészítőt szeretnék még ajánlani a cipők mellé. A kényelmes, tépőzáras sportcipő nagyon jól mutat szoknyával is, illetve egy jobb minőségű bőrcipő sem árt, ami szépen tartja a bokáját! Nekünk évek óta a vékony sapkák visszatérnek, (gondolom ismerős a fazon) illetve egy kis őszi trend becsempészve a csomagba, a fémes csillogású hátitáskával.

Remélem áttekintve az összefoglalót könnyebb dolgotok lesz az évszakváltásnál, nekem teljesen megjött a kedvem a 98-104-es mérethez posztírás közben 😉

Üzeletek:

H&M

F&F

Next

Benetton