Ha a tavaszra gondolok, mindig vibráló, kreatív energia járja át a testem és a lelkem. A természet újjáéledése, az új kezdet, a színharmóniák élénkebbé válása határozza meg ezt az évszakot. Egy hihetetlenül pozitív jelentéstartalmú pár hónap ez, amely mindig az új kezdetekre emlékeztet.

Természetesen nem attól lesz valaki tavasz típusú nő, hogy márciusban, áprilisban vagy májusban született. Sokkal összetettebb az eredete, hiszen a külső, archoz közeli jegyeink határozzák meg a számunkra legjobban álló színeket. Illetve létezik egy faktor, amelytől nagyon sokan eltekintenek, pedig ugyanolyan fontos, mint a megjelenésünk. Ez pedig a személyiségünk, amely átragyogja az egész lényünket, a külsőnket.

Stílusszakértőként számomra az egyik legfontosabb cél, hogy mi, magyar nők tisztában legyünk a saját személyiségjellemzőinkkel, és ennek megfelelően fejezzük ki magunkat az öltözködés által. Az öltözködés, a hajviselet, a smink egy fegyvertény a kezünkben, az önkifejezésünk egyik legfőbb eszköze, amely meghatározza a rólunk kialakított képet.

Melyek a tavasz típus külső jegyei?

Az arcbőre általában világos, aranyló, barackszínű, elefántcsont szín, vagy semleges bézs/ porcelán. Jellemzően szépen barnul, lehetnek szeplői is (kivéve a nagyon világos bőrűek).

A szeme olyan élénk akár az égbolt, türkizkék, türkizzöld, vagy meleg mogyoróbarna, de mindenképpen élénk színű.

A hajszínében a világos arany árnyalat csillan meg többnyire, vagy világos aranyszőke, méz szőke, szőkés vörös, világos vörös, élénkebb vörös, vagy pedig aranybarna, esetleg kicsit sötétebb meleg barna vöröses árnyalattal. A meleg szőke és a vöröses festett hajszínek nagyon jól állnak nekik.

Milyen személyiségjellemzői vannak a tavasz típusoknak?

A tavasz típusú hölgyekre jellemző a vidámság, melegség, élénkség, frissesség, boldogság, spontaneitás érzése. Bájos modora elvarázsolja a körülötte élőket, üde és friss karaktere, játszi pimaszsága, karizmája figyelemfelkeltő.

Akárcsak az évszak maga, tele van energiával, nagyon kreatív, rengeteg ötlete van. A karakterükben van valamiféle kislányos báj, könnyedség. Nyitott, általában nem csendes típus, könnyen épít kapcsolatokat.

Milyen színek állnak legjobban ennek az évszaktípusnak?

A tavasz színei színtulajdonság szerint meleg színezetűek, a nap aranya ragyogja be őket, inkább a sárgás árnyalatok érvényesülnek, mintsem a kékek.

A világos színek jellemzően nagyon jól állnak nekik, ezért fontos odafigyelniük, hogy semmiképpen ne öregítsék magukat túl sötét árnyalatokkal.

A ragyogó, telített színek hozzák ki igazán a tavasz típus szépségét, az élénk színek nagyon előnyösen mutatnak a szemszínükhöz, az ajkaik színéhez, illetve feldobják a hajuk és bőrük színét.

Az alábbi Tavasz színpalettát kb. 1000 db színárnyaltból válogattam ki, hogy a legelőnyösebbek mind egy palettán szerepeljenek.

Ahogy láthatjátok, a sárgás színek közül nagyon sok szerepel az összeállításban, pl. az élénk napsárga, a visszafogottabb kankalinsárga és vaníliaszín.

A fehér szín is inkább sárgás árnyalatú, mint pl. a vajszín. A barackos színek is nagyon jól mutatnak, illetve a vörös és rózsaszín különböző verziói, mint pl. a lazac és a korall színek, illetve az izzó pipacsvörös, narancsvörös vagy tűzpiros.

A világosbarnás-bézses árnyalatok nagyon szép alapszínei a tavaszoknak, illetve a tengerészkék ennek a típusnak áll legjobban.

A meleg árnyalatú, az évszakra jellemző zöldek, mint a sötétebb fűzöld vagy a visszafogottabb almazöld, tavaszzöld mind-mind remekül egészítik ki a természetes haj-és bőrszínt, harmonizálnak a szem színével.

A kékek közül a türkiz árnyalatai a nyerők, a lényeg, hogy legyen benne egy kis meleg, napsütötte hatás.

A tavasz típusokat a hideg színek beszürkítik, a telítetlen színek pedig fáradtnak, idősebbnek mutatják őket a tényleges koruknál.

Ha mélyebben érdekel a téma, szeretettel ajánlom Neked a Stílusteremtés nőknek 10 lépésben c. könyvemet, amelyben részletesen írok az évszaktípusok témájáról!

Az alábbi linkre kattintva nézheted meg a videós ajánlót:

https://stylexpert.hu/a-konyv/