Az eddigi trendelemzésekben foglalkoztunk már a mintákkal, kötött anyagokkal, díszítő elemekkel, szoknyatípusokkal és meglepő színpárosításokkal. De szerencsére még bőven nincs itt a vége!

Az őszi-téli trendek között kiemelkedő helyet foglal el a szoknyahossz kérdése. Azonban az sem mindegy, milyen anyagból készülnek kedvenc szoknyáink.

Ráadásul nemcsak egyféle anyagú ruhában érdemes gondolkodni, mert a kombinációk száma nagyon változatossá teheti öltözködésünket.

Természetesen pedig nem feledkezhetünk meg öltözködési szokásaink változásairól sem.

A 2021. év finoman szólva sem lehetett a nőies trendek támogatója a globálisan home office-ban való munkavégzés miatt (tisztelet a kivételnek). Az irodai ruhák annyira megfogyatkoztak az üzletekben, hogy sokszor azt éreztem, már csak a sportos ruha trendi, a macinaci és a kapucnis póló. Ennek ellenlábasaként szerencsére azért vannak nagy visszatérők ebben a szezonban.

Milyen fazonok ezek? A 2021-22-es őszi-téli trendek elemzésének 3. része következik!

  • Műbőr betétek a ruhadarabokon, más típusú anyagokkal párosítva. Ahogyan korábban a steppelt anyagokról is írtunk, az eco-bőr párosítása pl. pamuttal hihetetlen népszerűségnek örvend.
  • A pandémia mackónadrágos ideje után igazi felüdülés kétrészes vagy háromrészes kosztümöket látni, akár nadrágos, akár szoknyás verzióban. A háromrészes kosztümök is csodásak, hiszen a garbóra vagy ingre mellényt vehetünk, rá pedig az „üzletasszonyos” és egyben vagány kosztümkabátot nadrággal vagy szoknyával.
  • A szoknyáknál a midi hossz óriási sikernek örvend, testalkattól függően ceruza vagy „A” vonalú verzióban. STÍLUSTIPP: A midi hosszúságú szoknya esetében érdemes odafigyelni arra, hogy a harisnya és a cipő/ bokacsizma azonos vagy hasonló árnyalatú legyen, illetve a hosszú szárú csizmák is remekül működnek ezzel a szoknyahosszal. Az ilyen trükkök segítségével hosszíthatod a lábadat, nyújthatod a sziluettet, végül pedig elkerülheted, hogy összenyomjon ez a szoknyahossz.

Ha kíváncsi vagy, milyen ruhákat érdemes beillesztened a ruhatáradba, akkor ajánljuk figyelmedbe az előző két őszi-téli trendelemzésünket is!

https://stylexpert.hu/oszi-trendek/

https://stylexpert.hu/2021-es-oszi-teli-trendek-ii/